Le Sueur County

 Board of Commissioners

Meeting Agenda

County Board Room

Le Sueur County Courthouse

March 17, 2020 at 9:00 A.M.



1.
9:00A.M.

Call the Le Sueur County Board of Commissioners Meeting to Order

2.

Pledge of Allegiance

3.

Agenda Review and Approval

4.

Consent Agenda Review and Approval

  1. March 3, 2020 Board Minutes and Summary Minutes
  2. Electronic Funds Transfer Report
  3.    
5.
9:02A.M.

Public Open Forum

Note: This opportunity is reserved for private citizens only - not employees, unions or other organized groups funded by or associated with Le Sueur County. There is a three minute time limit per person to discuss topics that are not already on the meeting agenda for the day. The Board will not take action at the time of the presentation, but will direct  County staff to respond appropriately to issues raised by citizens. 
6.
9:05A.M.

Claims

  1. County Claims
7.
9:10A.M.

Sue Rynda, Human Services Director (30 Min)

  1.  Human Services Agenda
8.
9:40A.M.

Cindy Shaughnessy, Public Health Director (30 Min)

  1. COVID-19 Update
9.
10:10A.M.

Cindy Westerhouse, HR Director (5 Min)

  1. March 17, 2020 HR Agenda
10.
10:15A.M.

Nik Kadel, County Ditch Inspector (10 Min)

  1. County Ditch Inspector Report to the Board
11.
10:25A.M.

Mike Schultz, Le Sueur County SWCD Manager (10 Min)

  1. SWCD Grant Updates
12.
10:35A.M.

Dave Tiegs, County Highway Engineer (5 Min)

  1. Highway Department Agenda
13.
10:40A.M.

Holly Kalbus, Environmental Resources Specialist (10 Min)

  1. Two Requests for Aggregate Tax Cost Share Projects.
14.
10:50A.M.

Darrell Pettis, County Administrator (10 Min)

  1. County Response to COVID-19
15.

Commissioner Committee Reports

16.

Future Meetings

17.

Adjourn