Le Sueur County Board of Commissioners Meeting
logo

Le Sueur County Government Center, 88 South Park Avenue, Le Center, MN  56057
______________________________________________________________________________________________

Commissioners: Steven Rohlfing, Chair; Dave Gliszinski, John King, Danny O’Keefe, Lance Wetzel

Tuesday, August 24, 2021 at 9 a.m. / Commissioner’s Board Room

Meeting Agenda


1.

WebEx Meeting Information - August 24 at 9 a.m.

2.
9:00A.M.

Call the Le Sueur County Board of Commissioners Meeting to Order

3.

Pledge of Allegiance

4.

Agenda Review and Approval

5.

Consent Agenda Review and Approval

  1. August 17, 2021 Board Minutes and Board Summary Minutes
6.
9:02A.M.

Public Open Forum

Note: This opportunity is reserved for private citizens only - not employees, unions or other organized groups funded by or associated with Le Sueur County. There is a three minute time limit per person to discuss topics that are not already on the meeting agenda for the day. The Board will not take action at the time of the presentation, but will direct  County staff to respond appropriately to issues raised by citizens. 
7.
9:05A.M.

Aaron Stubbs, Planning & Zoning Administrator (5 min)

8.
9:10A.M.

Cindy Westerhouse, Human Resources Director (5 min)

9.
9:15A.M.

Ann Traxler, Emergency Management (5 min)

  1. 2022-2023 Radiological Emergency Preparedness Grant Contract Agreement
10.
9:20A.M.

Tyler Luethje, Parks Director (5 min)

  1. HVAC Upgrade at Lake Washington Regional Park and Campground Community Building
11.
9:25A.M.

Holly Kalbus, Environmental Resources Specialist (15 min)

  1. County Gravel Tax Funds for a shoreland restoration project
  2. Contract from Stantec Consulting Services Inc to complete the Volney, Gorman, and Cordova Septic Inventory Project 
12.
9:40A.M.

Joe Martin, County Administrator (10 min)

  1. Bolton & Menk  - West Jefferson Sewer District - Additional Services
  2. Ehlers ARP Consulting Contract
14.

Commissioner Committee Reports

15.

Future Meetings

16.

Adjourn

17.
10:15A.M.

Work Session - Bruce Kimmel, Ehlers (45 min)

  1. Bonding Strategy
18.
11:00A.M.

Work Session - Tour Jail/Old Sheriff's Building

19.
12:00P.M.

Break for Lunch (30 min)

20.
12:30P.M.

Work Session - SCSC, Health Insurance Rates (1 hour)